MIĘSO KARKOWINA W ZALEWIE

Opracowanie: KGW Mszalnica

Składniki:

  • 500  g karkówki,
  • 500 g pieczarek,
  • 2-3 cebule - pokroić w plastry.
  • Zalewa:
  • ½ szklanki wody,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki maggi,
  • 21/2 łyżki octu winnego,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego.

Wykonanie: Karkówkę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Zostawić na 2h. Mięso lekko obsmażyć z obu stron. Cebulę pokroić w pół plastry i zeszklić na oleju. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: karkówka, cebula, pieczarki (pokrojone w plasterki). Składniki zalewy mieszamy i wylewamy na pieczarki. Piec w piekarniku 180 st. 1 godz. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem.

MIĘSO KARKOWINA W ZALEWIE

Zobacz inne przepisy